Lucardi is de grootste juweliersketen van Nederland. In 130 winkels en een webshop worden horloges en sieraden verkocht voor elke gelegenheid en elke levensfase. Om voor meer groei te zorgen, werden twee winkels en een Belgische webshop geopend. Lucardi wilde niet in de val lopen door de strategie van Nederland volledig te exporteren en riep de hulp in van een lokale partner. Met een ‘growth hacking’-aanpak lanceerden we Lucardi succesvol in Vlaanderen. We kozen een prioritaire doelgroep, zorgden voor een verhaal dat relevant was en bouwden aan de eerste bekendheid.

Waarom zou Lucardi anders moeten zijn in België dan in Nederland?

In strategische workshops leerden we Lucardi en hun ambities kennen. We besloten samen dat de Belgische markt toch anders was. Niet alleen door hun positie op de markt, maar ook door de dynamiek en de verwachtingen van de shoppers. De uitdaging: binnen het vastgelegde merkkader voldoende relevante raakpunten vinden met de lokale doelgroep.

Antivluchtigheid in een wereld van yolo en fomo

In een wereld van yolo en fomo durven momenten ons al eens te ontglippen. Daarom speelden we in op het universele verlangen naar antivluchtigheid. Mensen hunkeren naar échte ervaringen en willen die graag vereeuwigen. De herinnering aan zo’n moment zit soms in de details. En juwelen kunnen mee voor die herinnering zorgen. Of ze zelfs triggeren.

De campagne ‘Elk moment telt’ gebruikte vier, bewust niet te klassieke, situaties. Ze kreeg de juiste casting, een eigen look ’n feel en stories die werkten op vluchtige socialemediaplatformen zoals Snapchat, TikTok en Instagram. En nee, die ironie gaat niet aan ons voorbij.

Interessante eerste resultaten

Via een lokale OOH-campagne rond de winkels, samenwerkingen met influencers en een stevig digitaal plan bewerkten we in de lanceringsfase een jonge doelgroep. We zorgden voor bekendheid, traffic en conversie. De impact van de campagnes was positief op korte termijn: we zagen een versnelling van 15 tot 30%. Maar er werd ook duurzaam gebouwd aan de marktintroductie, met stijgende branded traffic (zowel direct als paid) en bekendheid.

Going beyond together 
starts here.