Wij Belgen geven graag kerstcadeaus. Maar als de feestdagen naderen, slaat bij sommigen toch de stress toe. Wat moet ik kopen? En hoeveel geld geef ik eraan? Bongo, dé specialist in belevenisbonnen, wilde meer weten over die cadeaustress om ze te helpen voorkomen. Daarom deden we voor hen een uitgebreid (en stressvrij) onderzoek.

Voor het onderzoek maakten we gebruik van het klantenbestand van Bongo. Dankzij de hoge betrokkenheid van hun klanten hadden we al snel meer dan 2.000 respondenten en dus representatieve cijfers voor België. We doen je graag de opvallendste cadeau:

  • Zes op de tien Vlamingen kampt met cadeaustress, terwijl 53% van de Walen helemaal geen stress ervaart. 
  • 45% van de Belgen begint een maand voor kerst met de zoektocht naar cadeaus. Eén op vijf start twee maanden op voorhand, terwijl 10% wacht tot de laatste week. 
  • 63% van de Belgen koopt kerstcadeaus voor het gezin, 45% ook voor familie en vrienden. 

Om alle cadeaustress weg te nemen, brengt Bongo vier nieuwe belevenisbonnen uit voor de feestdagen. Voor verschillende budgetten en met tal van leuke ervaringen op het vlak van gastronomie, avontuur of verwenmomenten. Wij weten alvast wat we dit jaar onder de boom leggen.

Drag

Going beyond together 
starts here.