Digitale innovatie, daar is Ketnet altijd voor te vinden. In 2017 was het de eerste Vlaamse zender die experimenteerde met interactieve fictie. Kinderen konden zo zelf bepalen welke wending een verhaal nam.

 

De interactieve afleveringen van De regel van 3S en De Nachtwacht sloegen aan, maar redactioneel was er nog steeds een ontwikkelaar nodig om een interactieve aflevering te programmeren. Was er een makkelijkere manier? Hoe kon de redactie alles zelf doen, zonder een developer in te schakelen?

RCA to the rescue!

Onze digital hub bedacht een interface waarin je video’s, audio, ondertitels en interactieve elementen intuïtief kan samenbrengen. De interface ontwikkelden we in Drupal, mét enkele nieuwe functionaliteiten aan boord.

Met de nieuwe tool kan de Ketnet redactie helemaal zelfstandig nieuwe interactieve afleveringen maken, zonder één letter code te moeten schrijven.

Peetie Club: Fiks de Hit was de eerste game die met deze nieuwe interface werd gebouwd, en prijkt sinds de lancering in de top 5 van meest gespeelde Ketnet games.

RCA to the rescue!

Recent gaven we de interface een nieuwe feature: met minigames kan je nu zelf het verloop van interactieve verhalen bepalen. Hiervoor bedachten, ontwierpen en programmeerden we een reeks minigames op maat van De Nachtwacht. We adviseerden Ketnet ook over hoe ze deze minigames het best konden inzetten.

Benieuwd naar deze nieuwste ontwikkeling? Sluit je dan aan bij de Nachtwacht Academie.

Samen verder gaan 
begint hier.