Sinds 2024 moeten werkgevers alle opleidingen en opleidingsrechten van hun werknemers registreren in het Federal Learning Account of FLA. Om werkgevers meer uitleg te geven over deze nieuwe tool klopten initiatiefnemers Sigedis en RSZ bij ons aan voor animatievideo’s. Een opdracht waar wij maar al te graag voor tekenden.

Voor de ontwikkeling van de video’s verdiepten we ons eerst in de materie via workshops. Daarna selecteerden we de info die relevant is voor werkgevers: hoe krijg je toegang tot het FLA? Hoe kan je opleidingen en opleidingsrechten registreren? Welke data heb je nodig? En vooral: wat zijn de voordelen van het FLA? 

De antwoorden op deze vragen goten we in een script voor een introductievideo en voor een video over registratie in het FLA via API of batch. Vervolgens gingen we op zoek naar de geknipte Nederlandstalige en Franstalige stemacteurs voor de voice-overs van de video’s. 

Na de inhoud bepaalden we de stijl. We werkten tal van leuke en toegankelijke illustraties uit met de huisstijlkleuren van het FLA. Hiermee creëerden we scenario’s voor beide video’s, die we nadien ook animeerden. En het resultaat? Dat mag volgens ons zeker gezien worden.

Samen verder gaan 
begint hier.