De podcast is een van de drijvende krachten achter de glow-up die audiomarketing de voorbije jaren heeft gekregen. In de auto, tijdens een 10K-run of als pauze op het werk: een podcast is een van de weinige formats waarmee je lange tijd de aandacht van je luisteraars kan vragen en ook krijgt. 

Staar je niet blind op listens

De realiteit is dat branded podcasts vaak een beperkt aantal luisteraars hebben. Het is niet evident om een podcast te schalen naar een vaste luisterbasis van ettelijke honderden of duizenden luisteraars. Die hyperkwalitatieve contactmomenten zijn heel waardevol, maar vaak niet genoeg om de productie-investering van een podcastreeks te rechtvaardigen.

It’s all about distribution

Je koopt morgen een nieuwe outfit. Perfecte fit, uitstraling zit net goed … en toch doe je die outfit alleen thuis aan voor je lief, je hond en 2 vrienden. Dat is zonde, niet? 

Hetzelfde gaat op voor een straffe podcastreeks (of videoproductie) die je met onvoldoende aandacht verspreidt. De grote waarde van een podcast zit in de rijke long-form content die je declineert in een resem andere formats.

Die individuele items gaan via socials, nieuwsbrieven of intranetberichten meer en veelvuldiger geconsumeerd worden. Daarnaast zijn ze een ideale driver om toch de stap naar die volledige afleveringen te zetten. Het is ook logisch om eerst interesse te triggeren, voor je veel inspanning van je doelgroep vraagt.

*Podcast as a Platform

Met PaaP zien we een podcast als een volwaardige hero voor een campagne. Met slim opname- en filmwerk is elke podcastaflevering een contentplatform voor: 

  • 1 lange audio-aflevering
  • 1 lange video
  • 2-3 middellange montages rond een subthema 
  • 5 videosnacks
  • 5 quotes
  • 1-3 blogartikels op basis van het transcript
  • 1 nieuwsbrief

Een mooi voorbeeld hiervan is Het Pauzepraatje / La pause où on cause, waarbij de podcast ook de basis vormde voor het always-on socialmediacontentplan.

Verpakt in een scherp en aantrekkelijk concept is zo’n basis aan content een plezier voor je social managers en je collega’s van interne communicatie om mee aan de slag te gaan en verder uit te diepen. Denk aan realisaties of een activatie die perfect aansluiten bij de inhoud en zo opnieuw in de aandacht gezet kunnen worden. 

En ja, media horen daar ook bij. Declinaties gericht inzetten als paid assets of een mediapartnership geven het bereik van je podcast natuurlijk een significante boost. 

Wij zijn committed om elke podcast slim te bedenken, produceren, declineren en distribueren. Zo halen we het meeste rendement uit de productie-investering, geven we de podcast bereik en frequentie op korte termijn en krijgt de reeks zuurstof om een volwaardige fanbase op te bouwen op lange termijn. Vanuit die filosofie hebben we ook That Sound opgericht, een podcaststudio die als sparring- en productiepartner mee vormgeeft aan je podcast. 

Going beyond together 
starts here.