What we did

Sluipend gevaar

Menig dierenliefhebber stond met de mond vol tanden wanneer we vertelden dat slakken dodelijk kunnen zijn voor hond of kat. Dodelijk? Huh?! Nou en of. Niet dat slakken verborgen wurgcapaciteiten hebben, of zo. Maar ze kunnen wel drager zijn van de longworm die wél dodelijk kan zijn. Maar dat was buiten Bayer Animal Health en RCA gerekend.

Uit onderzoek blijkt dat er een grote onwetendheid bestaat over de gevaren van slakken. Die herkenbare verbazing werd zo de rode draad van onze campagne.

Cases Bayer Longworm 787X600
Cases Bayer Longworm 500X500
Campagne

Eerst informeerden we alle Belgische dierenartsen en apothekers. Uiteraard konden zij een beroep doen op allerhande communicatiemateriaal en zo aandacht schenken aan het onderschatte gevaar van deze parasiet.

Een uitgekiende persactie bracht de longworm nog meer onder de aandacht. Op 26 juni 2018, officieus de Dag van de Gevaarlijke Slak, kropen een 30-tal menselijke slakken doorheen de parken en straten van Brussel. Met een stevig resultaat: live op diverse radiozenders, 11 nieuwsartikels en 16 influencerposts.

De awareness is gestegen (traag, volgens de aard van het beestje), het aantal baasjes dat nu nog verbaasd is, is haast omgekeerd evenredig gedaald.

Cases Bayer Longworm 580X600
Cases Bayer Longworm 900X627