What we do

BOB. En er méér dan trots op.

BOB is sinds september 2015 vriend aan huis bij RCA. Die innige vriendschap resulteerde al in meerdere campagnes en dito activaties op events. Nationaal en lokaal, groot en minder groot.

Het doel is cristalhelder (sic): het aantal verkeersslachtoffers, door rijden onder invloed, te verminderen. En het liefst compleet de wereld uit te helpen.

We kennen allemaal wel het verschil tussen goede bedoelingen en effectieve gedragsverandering. “Eentje is geentje”, we moeten je dat niet uitleggen. Maar: een échte BOB is niet nefast voor de feestvreugde, ook al heeft hij nul op.

Case Bob 787X600
Case Bob 580X600
campagne

Op je gezondheid

Zo goed als iedereen kent BOB. BOB rijdt niet als hij drinkt. RCA zag samen met Vias strategische mogelijkheden om de BOB-attitude te verruimen. BOB is diegene die zich op voorhand organiseert om veilig thuis te geraken. Door zelf te rijden en geen druppel te drinken, door op voorhand een traject met het openbaar vervoer uit te stippelen, door een taxi te boeken of door een gezellige overnachting te regelen. Een pint drinken én toch BOB zijn? Het kan. Zolang je je maar aan 2 regels houdt. Regel 1: als je nog moet rijden, drink je niets. Regel 2: er zijn geen uitzonderingen op regel 1.

De BOB Bende

Zomer 2018: enter de BOB Bende! Een vlotte, dynamische en vloggende groep enthousiastelingen. Ze trokken naar grote en kleine evenementen, naar cafés en festivals om te checken of deze BOB-proof waren. Wat doen de zomerse events precies om de BOB-attitude uit te dragen? Staan er BOBtails op de kaart? Is het openbaar vervoer vlotter te nemen dan een selfie? Inzet van de organisatie om BOB te omarmen resulteerde vaak in een dikke duim omhoog.

Case Bob 500X500

Meer BOB, minder alcohol achter het stuur

2 keer goed nieuws: de cijfers van zij die rijden onder invloed dalen bij elke campagne. En: BOB logeert nog zeker tot 2021 bij RCA. Hiermee kunnen we het merk nog meer uittekenen en samen met de partners (Assuralia en de Belgische Brouwers) en Vias de BOB-attitude nog sterker verankeren. Want uiteindelijk willen we toch allemaal maar één ding: dat niemand nog rijdt als hij of zij gedronken heeft.

Een duurzame attitude installeren is zoals een alcoholcontrole: een werk van lange adem.