AVEVE Group

Infomap voor het personeel

Interne communicatie om door een ringetje te halen…

Groep AVEVE kent een ingewikkelde organisatiestructuur met diverse, unieke werkmaatschappijen in binnen- en buitenland. Om de complexiteit van de organisatie en alle werkvoorschriften duidelijk over te brengen aan het personeel, ontwikkelden de interne communicatiespecialisten van RCA Group een praktische infobundel in een fris design. 

Om het personeel te informeren, beschikte Groep AVEVE voordien al over heel wat losse folders, brochures en infobladen. Toch werd de structuur van de organisatie niet altijd overzichtelijk voorgesteld en de aangeboden info was niet altijd up-to-date. Bij de opmaak van de infobundel hielden we volgend motto voor ogen: “Om te kunnen groeien binnen AVEVE, moet je weten waar we voor staan”. Elke nieuwkomer krijgt voortaan vanaf dag 1 zo’n ringmap om zich meteen thuis te voelen.

Dankzij de frisgroene kleur, het speciale boorgat vooraan en de ‘soft touch feel’ springt de map meteen in het oog. De cover ‘Jij maakt het verschil!’ spreekt elke medewerker rechtstreeks aan.

Het gaat om een dynamisch geheel, want dankzij de metalen ringen kan elke map eenvoudig en flexibel aangevuld worden met extra info per werkmaatschappij. Volledig in lijn met de huisstijl ontwierpen we fiches met paginagrote beelden, originele icoontjes en handige tabs.

 

Alle informatie (visie, missie, procedures, bedrijfsstructuur, activiteiten, richtlijnen, contactgegevens, communicatiekanalen, …) gaven we gebruiksvriendelijk en aantrekkelijk weer, met een duidelijke onderverdeling in kleurrijke tabs.

Het uitneembare zaaivel ‘talent om te groeien’ - waarmee je bloempjes kan planten - zorgde voor een verrassende en innovatieve touch. Daarnaast voorzagen we speciale, uitklapbare overzichten met een duidelijk organigram, een mooie presentatie van de beleidsverklaring en de kernwaarden en screenshots met uitleg over de werking van het intranet.

Team

  • Partner:Sandra Vandoren
  • Copywriter:Christel Vaes
  • Grafisch vormgever:Claudia Poorters

Meer info: