New Balance

Productlancering nieuwe voetbalschoen

Game on: wie houdt het balletje hoog met deze EK-schoen?

Het sportmerk New Balance lanceerde in juni 2016 een nieuwe voetbalschoen, de New Balance Visaro. Met het EK voetbal in het vooruitzicht kon de timing niet beter zijn om het nieuwe model in de kijker te zetten. RCA Group hielp de verkoop te boosten met een opvallende pers- en winkelactie. De challenge? Het balletje om ter meest in de lucht houden, mét de nieuwe Visaro aan de voeten.

De helden van 1986

 

Om de pers te prikkelen, nodigden we onze Belgische voetbalhelden van het WK 1986 uit op de grasmat van het Koning Boudewijnstadion. We wilden weleens testen of de vedetten van weleer nog sterk in hun voetbalschoenen staan. Jan Ceulemans, Georges Grün, Franky Van der Elst, Leo Van der Elst en Patrick Vervoort tekenden present voor de New Balance-challenge: om ter meest jongleren met een voetbal binnen 30 seconden.

Bekijk het compilatiefilmpje

Volop persaandacht

 

Scoren deed New Balance zeker met deze actie. De challenge viel erg in de smaak bij de voetbalhelden zelf die duidelijk genoten van de aandacht en erkenning. Maar ook de pers pikte de actie gretig op met verslagen op radio, tv en in kranten.

Beluister de radioreportage

Consumentenactie

 

Verder was het van belang om ook de consument optimaal te activeren en de ‘game on’ te houden. Daarom trokken we de New Balance-challenge door naar verschillende winkelpunten. Daar kon je de nagelnieuwe Visaro schoenen meteen uitproberen én deelnemen aan de jongleerwedstrijd. Het sportmerk bezocht in juni 5 sportwinkels in 3 Vlaamse steden om te checken hoe goed het publiek de bal hoog kon houden in 30 seconden. De nummer één van elk winkelpunt bemachtigde daarbij een voetbaloutfit van New Balance. De absolute winnaar over alle wedstrijden heen werd zelfs getrakteerd op wedstrijdtickets voor 2 personen in Liverpool FC.

Bekijk het compilatiefilmpje

Speciale EK-schoen

 

Speciaal voor het EK ontwierp New Balance ook een opvallende versie in de Belgische driekleur. Deze EK-schoen komt in 2 verschillende modellen. De Visaro, een stevige en iets zwaardere schoen, die perfect is voor de middenvelder en verdediger. Het lichtere model Furon is vooral bedoeld voor de spits.

Team

  • Communicatieadviseurs:Yannick Speelmans, Sigrid Vanspauwen
  • Senior communicatieadviseur:Sarah Coppens

Meer info: