Brabantia

Awareness & persaandacht creëren voor de ‘Love Nature’ campagne

BV’s hangen de was buiten voor een beter klimaat

Huishoudmerk Brabantia werkt sinds 2015 samen met de internationale non-profitorganisatie WeForest in de strijd tegen klimaatverandering. Met hun ‘Love Nature’ campagne willen ze consumenten aanzetten om hun was buiten op natuurlijke wijze te drogen met droogmolens. Voor elke verkochte droogmolen plant Brabantia een boom in Ethiopië. Om deze milieuvriendelijke actie in Vlaanderen optimaal in de kijker te zetten, klopte Brabantia aan bij RCA Group.

Om de ‘Love Nature’ campagne kracht bij te zetten, ging RCA Group op zoek naar een natuurorganisatie die bereid was om haar schouders mee onder de actie te zetten. De keuze viel op Natuurpunt, de vereniging voor natuur en landschap in Vlaanderen. Daarnaast strikten we 3 bekende Vlaamse vrouwen als ambassadrices. De vereiste? Ze moeten een voorstander zijn van het ecologisch drogen van wasgoed… Erika Van Tielen, Roos Van Acker en Evy Gruyaert werden de enthousiaste BV’s van dienst.

Op 3 events van Natuurpunt riepen we telkens een van de BV’s op om letterlijk haar eigen was te komen buitenhangen. Dit ludieke aanknopingspunt bleek ideaal om de aandacht van de media én de bezoekers/wandelaars te trekken. Ze informeerden gretig naar de actie en werden meteen ook bewust gemaakt van de ecologische voordelen van het natuurlijk drogen van wasgoed.

Erika Van Tielen gaf de aftrap van de ‘Love Nature’ tour in Ranst. Nadien volgden Roos Van Acker in Lubbeek en Evy Gruyaert in Oostende. Elke BV deelde met de glimlach haar eigen wastips met de bezoekers/wandelaars.

Ook de pers was er als de kippen bij om de actie op te pikken. Zowel offline als online werden er hele mooie publicaties gewijd aan de huishoudelijke tips van Erika, Roos en Evy. Naast deze uitgebreide media coverage (o.a. Libelle, Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen, …) deelden de BV’s zelf ook enthousiaste posts via hun eigen social media-kanalen. Missie meer dan geslaagd dus!

Team

  • Creative Director PR:Karen Sleurs
  • Communicatieadviseurs:Véronique Daenen, Sigrid Vanspauwen

Meer info: