S.Stefan Oury

In onze Digitale Hub zijn wij elke dag bezig met nieuwe concepten bedenken en websites op maat ontwikkelen. Tot voor kort deden we dit altijd met Drupal. Tot we enkele maanden geleden Webflow leerden kennen… Sindsdien gebruiken we dit voor al onze kleine tot middelgrote projecten.

“Oh nee, weer een nieuw platform” horen we je al denken. Dat dachten wij eerst ook. Maar het werd liefde op het eerste gezicht. Wat ons overstag deed gaan (en jou waarschijnlijk ook)? Het lagere kostenplaatje, de snellere oplevering en het fijne eindresultaat.

Maak kennis met onze prins op het witte paard.

Wat is Webflow?

Webflow is een online tool voor het maken en beheren van websites. Een hybride tussen een traditionele sitebouwer zoals Wix of Squarespace en het feitelijk coderen van je website.

Thought webflow

Maken zonder code

Om een gebruiksvriendelijke website te ontwerpen in Webflow, hoeft de designer geen enkel regeltje code te schrijven. En dus ook niet te kennen. Of iemand te kennen die code kan.

Het resultaat? Minder ontwikkelingstijd én een snellere doorlooptijd.

Eenvoudig beheren

Net zoals Drupal of Wordpress, is Webflow een Content Management Systeem (CMS). Dit laat je toe om op een eenvoudige manier de inhoud van je website te beheren. In Webflow geen complexe dashboards, maar een ruimte om inhoud meteen & visueel aan te passen.

5 Voordelen van Webflow

1. Jouw website online in de helft van de tijd

We haalden het al kort aan, Webflow is sterk in het maken van kleine tot middelgrote projecten. Omdat Webflow automatisch code genereert, kunnen we de tijd tot productie, en dus ook de financiële kost, drastisch verminderen (denk aan een handvol weken in plaats van maanden). Zo kunnen we sterk focussen op jouw inhoud, ontwerp en gebruikerservaring. Over inhoud gesproken…

2. Creëer & publiceer binnen enkele minuten

Nieuwe inhoud toevoegen of bewerken is even eenvoudig als het invullen van een formulier. Met het contentmanagementsysteem van Webflow hoef je je geen zorgen te maken dat je op plekken terechtkomt waar je niet hoeft te zijn. Dankzij de editor kan je inhoud rechtstreeks op de pagina aanpassen. Zo zie je meteen hoe de pagina eruit zal zien op jouw live website. Meer informatie over de editor van Webflow vind je hier.

3. Hosting zonder kopzorgen

Webflow-websites worden standaard gehost bij Amazon Web Services, de beste hosting die er op dit moment beschikbaar is. Met een uptime van 99,99% kan je op beide oren slapen dat je website praktisch nooit offline zal gaan. En nu we toch in volle galop zijn: Webflow maakt voor iedere wijziging automatisch een back-up. No more kopzorgen!

4. De snelste van allemaal

Omdat Webflow Amazon Web Services gebruikt, kan je ervan uitgaan dat je pagina’s zeer snel zullen laden, waar dan ook in de wereld. En dat is maar goed ook, want niemand wordt blij van een trage website. Bezoekers hebben de neiging ze links te laten liggen en Google straft langzame sites zelfs af door ze lager te rangschikken in de zoekresultaten.

5. Beperkingen

“Euhm, excuseer, je zei 5 voordelen” horen we je nu weer denken. Ja, maar ons mantra is niet voor niks 'doing the right things'. Dus we zijn eerlijk. Ja, Webflow heeft ook beperkingen. In tegenstelling tot Drupal (dat open-source is) is Webflow een gesloten platform, waardoor maatwerk moeilijker is. Wil je bijvoorbeeld een koppeling maken met je CRM, ERP of andere API? Dan bots je vroeg of laat tegen enkele grenzen aan. Niet erg, dan doe je gewoon een beroep op een van onze Drupal-experts. Want die hebben we. En dat is een groot voordeel.

Iets voor jou?

Ben je er nog niet helemaal uit of Webflow geschikt is voor jouw project? Conctacteer ons en wij evalueren samen met jou welk platform het best aansluit bij jouw behoeften. Of ben je gewoon benieuwd naar de mogelijkheden van Webflow? Ook dan staan we klaar om je vragen te beantwoorden.

jasper@rca.be

stefan@rca.be

Show some love, share this article