T.Tom Van den Bergh

Een bureau in volle groei en met ambitie, daarvan staan de structuren en methodes voortdurend onder druk. 2 jaar geleden maakten we als partners de analyse: het was tijd om onszelf te herdenken. Te hertekenen. Teams vanuit een inside-outreflex, manieren van werken gebaseerd op persoonlijke gewoontes, overlegstructuren als Vlaamse koterij, enz. Goedbedoeld, maar niet efficiënt genoeg. Het was tijd om onszelf opnieuw te organiseren.

Klaar om de grote ploeg, die we ondertussen zijn, in de best mogelijke omstandigheden te laten werken en samenwerken. Om het schoon te zeggen: om de best mogelijke versie van onszelf te worden. Om samen verder te groeien.

Een bureau als het onze zit vol slimme mensen. Mensen met gefundeerde gedachten én de gewoonte om dat op elk moment te delen. Het was maar logisch dat we vanaf die eerste analyse snel de rest van de club zouden betrekken in deze denkoefening. En dat deden we. Net zoals we in klanttrajecten verschillende vormen en methodes gebruiken om samen een analyse tot op het bot uit te voeren én een strak plan in de steigers te krijgen. We’re walking our talk.

We zijn de voorbije 2 jaren met álle medewerkers in gesprek gegaan: luisteren, praten en ideeën aftoetsen. Formeel, informeel en consequent. Tal van methodes passeerden de revue: design sprints, business model canvassen (extra punten voor de buzzword lingo), 80 diepte-interviews op 2 dagen tijd, van BHAG naar scenario’s, … Vaak volgens de regels van de kunst, veelal passend binnen de cultuur van het huis. Stuk voor stuk verrijkend, in wederzijds begrip én met de nodige dynamiek.

Vandaag werken we intussen 1 jaar in die hertekende organisatie. Het was dus tijd om met de grote groep opnieuw in gesprek te gaan. En dat hoeft niet altijd even serieus te zijn. Mèh. In onze zoektocht naar een fijne methode voor een groepsgesprek rond feiten, kansen en mogelijkheden van ons bureau, bedachten we onze eigen variant op een gekend gezelschapsspel. Tada, Growpoly!

Growpoly 2 683x500 pix zw
Growpoly 3 683x500 pix zw

Een dobbelsteen, een pion, een zandloper en een op maat gemaakt spelbord. Samen met een reeks van gerichte vragen en speelse kaarten over concrete feiten, inspirerende kansen én uitnodigende waarden. Meer heb je niet nodig om animo aan tafel te creëren. Resultaat? Na een dik uur spelen hadden we een fijn en kwaliteitsvol gesprek over onze persoonlijke rol, over het werken in team en tussen teams én over onze relatie met klanten. Als extraatje mijmerden we over die ene beslissing die jij zou maken als je een dag CEO zou zijn of droomden we samen van ideeën om een interieurbudget van 1.000 euro te besteden.

Je ziet: we gaan geen moeite uit de weg om het gesprek binnen ons bureau levendig te houden. En als dat op een plezante manier kan: bonuspunten!

Interesse in een spelletje Growpoly met jouw team? Geef ons een seintje, je mag onze spelborden met plezier lenen.


Tom Van den Bergh

partner / strategic director

Show some love, share this article