Infrastructur2
Infrastructuur
 • Think

  Infrastructuurcommunicatie is zelden een campagne. Het is een traject. En dan nog eentje dat begint ruim voor de eerste steen gelegd is. Daarom is het essentieel om voorsprong te nemen en alle stakeholders in kaart te brengen. Professionals en burgers. Overkoepelend en lokaal. Neutraal en minder neutraal.

  Eens we alle noden en gevoeligheden begrijpen, werken we naar een strategisch communicatieplan. Een overkoepelende aanpak, met tactische zijsprongen en afgeleiden waar nodig. Zo’n plan top-down doorduwen levert zelden succes op. Regelmatig overleggen en goede relaties opbouwen met alle spelers is dan ook essentieel. Stuur- en werkgroepen zorgen voor een sterke betrokkenheid doorheen het project.

 • Do

  Van de eerste steen tot de laatste wegmarkering: de communicatie blijft het project steeds één stap voor. Zo kan elke partij tijdig betrokken en geïnformeerd worden en kan er indien nodig bijgestuurd worden. RCA neemt de volledige uitwerking in handen als partner.

  Goede infrastructuurcommunicatie is meer dan het wettelijke minimum doen. Met de noden van de verschillende stakeholders als vertrekpunt zorgen wij voor een waaier aan communicatietools. Van de inhoudelijke uitwerking van presentaties voor buurtvergaderingen tot omleidingsplannetjes op maat van lokale handelaars. Wat de tool ook is, we zorgen voor continuïteit in inhoud en grafische uitwerking.

 • Learn

  Infrastructuurprojecten lopen vaak voor langere duur. Daarom is het essentieel om het project ook tussentijds te evalueren en bij te sturen. Dat doen we door elke individuele actie te meten. Puur op cijfers (websitebezoekers, videoviews, aanwezigen op een infosessie, …) als kwalitatief (feedback van de betrokken stakeholders, reacties op social media, …). Zo kunnen we eventuele pijnpunten identificeren (en wegwerken) of de meest performante acties gebruiken als leidraad voor de toekomst.