Communicatie als achilleshiel van de coronacrisis: onderzoek en webinar.


Dé persconferentie, na afloop van de Nationale Veiligheidsraad: er is al veel over gezegd en geschreven. Het overmatig becommentarieerde nòg eens becommentariëren? Nee, bedankt. Bij ons draait het altijd om 'the right things'. We kijken waar het beter kan, hoe wij het beter kùnnen maken en wat de juiste dingen zijn om te doen, te maken en te brengen. En zoals elke voetbalsupporter tijdens de match zich de coach waant, zo waren velen vrijdag ervan overtuigd dat helder communiceren toch niet écht moeilijk kon zijn. Laat staat dat in Powerpoint te vertalen. En toch. Het ìs verdomd moeilijk. Uiteraard moeten we wikken, wegen en nuanceren. Zeker in dit complexe land. Dat maakt de boodschap niet makkelijker om te begrijpen, en al zeker niet om te brengen. Onze specialisten crisiscommunicatie braken een lans voor heldere en sterke communicatie.

Lees het opiniestukCommunicatie naar de burger: gesmaakt of gekraakt?


Hoe ervaart de burger de communicatie vanuit de Nationale Veiligheidsraad en de overheid? Wat verwacht het brede publiek van de toekomstige communicatie? Hoe kunnen de principes van crisiscommunicatie een stevige houvast bieden? Samen met onderzoekspartner Indiville lanceerden we een onderzoek om deze vragen te beantwoorden.


Neem deel aan ons webinar.


De onderzoeksresultaten delen we graag live met jullie tijdens een webinar. Meteen ook een uitgelezen kans om, samen met onze specialisten, na te gaan welke uitdagingen deze volgende fase in de crisis schept, en hoe hiermee om te gaan.

Praktisch
Webinar coronacommunicatie – RCA & Indiville
Dinsdag 5 mei, 10u30
Hosts:
• Jan Van der Cruysse & Jochem Goovaerts– senior consultants crisiscommunicatie RCA
• Jo Steyaert & Jurgen Minnebo - partners Indiville

Registreer je via het onderstaande formulier. Je ontvangt ten laatste maandag 4 mei verdere informatie.

* verplicht veld