Woordvoerder Brussels Airport maakt overstap naar RCA Group

Jan Van der Cruysse, voormalig woordvoerder van Brussels Airport, is sinds 20 januari aan de slag bij ons communicatiebureau in Hasselt. Gezien zijn ruime ervaring zal Jan vooral de pr-afdeling versterken en klanten bijstaan op het vlak van mediatraining, crisiscommunicatie en corporate communicatie.

Van stakingen en faillissementen tot tsunami’s, aswolken, sneeuwperikelen en diamantovervallen: na ruim 20 jaar bij Brussels Airport heeft Jan Van der Cruysse geen lessen meer te krijgen in crisiscommunicatie. In 2011 werd hij door de luchtvaartpers voor zijn stijl en professionaliteit nog verkozen tot ‘PR-man van het jaar’.

Bij de media geniet hij een reputatie als beschikbare, transparante en geloofwaardige woordvoerder. We zijn dan ook erg tevreden dat iemand met zijn bagage ons team komt versterken. Steeds meer bedrijven en organisaties zien de noodzaak in van een communicatiepartner die hen bij crisissituaties veel zorgen uit handen kan nemen. Zo kunnen ze zich op de crisis zelf concentreren.

Ondanks zijn relevante ervaring is deze functie voor Jan ook een heel nieuwe uitdaging. “In plaats van zelf voor de camera’s te staan, zal ik onze klanten begeleiden om dat zelf zo goed mogelijk te doen. Want het lijkt makkelijk, tot je er staat. Gelukkig wordt de rol van goede crisiscommunicatie niet meer onderschat. Een professionele voorbereiding, zowel op het vlak van mediatraining als een crisiscommunicatieplan, voorkomt dat je van een kleine crisis een veel grotere maakt.”