72hrs Offf

Hola! Eind mei zond RCA Group 6 creatieve dochters en zonen uit. 3 dagen lang stond Offf op de agenda, een festival in hartje Barcelona. Vol kleine en grote namen uit de designwereld die boeiende cases en verhalen brengen voor een schoon publiek in een chaotische organisatie. Voilà, dat is Offf in 1 zin. En het kan zelfs in 1 woord: geweldig.

Dit jaar kreeg het gebeuren de welklinkende titel ‘Finally Fucking Fifteen’. Een pubertijd lang organiseren ze dit festival al over de hele wereld, met de grootste stad van Catalonië als jaarlijkse basiskamp. Het programma is steeds kraakvers en scherp, met actuele en toekomstgerichte lectures, workshops en cases. Het doel? Feed the future… En dat is zeker gelukt, kijk maar even mee hieronder. Wij zijn alleszins helemaal klaar om fijne, nieuwe dingen te creëren. Hasta la próxima?

 

180seconds Offf

 

 

6 Offf take aways

 

Sawdust, www.madebysawdust.co.uk

Een klein Londens design collectief dat er telkens weer in slaagt om andere invalshoeken op typografie te vinden en daardoor niet vast te pinnen is op één stijl, een indrukwekkend verhaal en portfolio. 
www.instagram.com/sawduststudio

 

Anton & Irene, www.antonandirene.com

Irene Pereya, een krak in User Experience en Anton Repponen, een creative designer, hebben samen in het Brooklyn het bureau 'Anton & Irene' opgericht.  Tijdens Offf brachten ze een open en no-nonsense 'behind the scenes' verhaal over uitdagingen, tegenslagen en oplossingen die ze tegenkwamen tijdens grote redesign- en andere interactieve projecten. Een inspirerende manier van werken en leerrijke kijk op de bureau-klant-relatie.
Offf take away: “Don't put crap in your portfolio, otherwise you will get clients who will ask for crap.”
www.twitter.com/antonandirene

 

Rick Banks, www.face37.com

Britse typograaf achter het mooie Bella font. Ook hier een verhaal van zorgvuldige vakkenis en volgehouden experiment. Deed en doet opmerkelijk knappe dingen rond typografie in voetbal.
Offf take away: „You're only as good as your points of reference." 
Docu
www.vimeo.com/26298910 

 

Pat Perry, www.patperry.net

Een moderne zwerver die al reizend illustreert. En ondertussen ook die trips vastlegt in ruwe, doorleefde foto's. Rebels steelt hij je hart. Offf take away: „You must remain unadapted. And hey, all you need is a pen and a sketchbook, so…" Wij wachten op die dag dat zijn Moleskines verschijnen in boekvorm.
www.instagram.com/heypatyeah

 

Gemma O’Brien, jackywinter.com/artists/gemma-obrien

Illustrator en typografe uit Australie, een uitgesproken talent in die handgeschreven-typo-trend. En ze gaat daarin net dat stapje verder; in situ, uitvergroten, … Mooi werk. Een rode draad doorheen de Offf sprekers, is de aandacht voor kleine, vrije en vaak humoristische projectjes waar de designers mee bezig zijn. Zo zit Gemma achter de ‘Spewbagchallenge’ , een spelletje onder designers om tijdens een vlucht op ‘kotszakjes’ (pardon our French), een gepaste illustratie te voorzien. Hilarisch.
Project vimeo.com/75006899
Project vimeo.com/79438944
Project www.volcom.eu/news/gemma-obrien-the-writing-is-on-the-wall/
www.instagram.com/mrseaves101

 

Jon Burgerman, www.jonburgerman.com

Burgerman viel op door in zijn knalgele 'signature jacket' op het podium te verschijnen. Als een volleerd komiek vertelde hij over zijn doodle art en wist het publiek met z’n werk, humor en zelfrelativering snel op zijn hand te krijgen. Hij had een retrominibusje meegebracht naar Offf, eveneens knalgeel, met het opschrift ‘Cool Shit’. Aan het busjes werd je uitgenodigd om door 3D-attributen (lees: papier maché emoji keutels), ontworpen naar zijn doodles, zelf deel te worden van zijn bizarre Burgerwereldje.
Offf take away: "Being creative is like an exercise, so do it and keep doing it. You get better at it."
Docu vimeo.com/101270547

www.instagram.com/jonburgerman