Stakeholder­communicatie

Het is niet omdat je gedeelde belangen hebt, dat je hun aandacht hebt.

Deze vorm van communicatie is vandaag belangrijker dan ooit. Welk project en welke organisatie je ook leidt, het moet een breed draagvlak hebben om succesvol te zijn. Dat kan je pas creëren als je rekening houdt met de noden, verwachtingen en eisen van alle belanghebbenden. En daarvoor moet je effectief met je stakeholders weten te communiceren.

Onze Stakeholdertool brengt al je belanghebbenden én hun houding tegenover jouw organisatie samen op 1 plek. We ontwikkelden deze unieke software vanuit onze eigen expertise met tal van Belgische bedrijven. Zo weten we zeker dat de Stakeholdertool precies doet wat je nodig hebt:

  • De tool analyseert automatisch wie voortrekker of tegenstander is
  • Hij brengt de positie van de stakeholders doorheen de tijd in kaart
  • Voor elke stakeholder bepalen we daarna wat de juiste communicatiedoelstelling is
  • Van daaruit definiëren we de juiste aanpak en middelen om de dialoog aan te gaan
Ivo
Clerix
gedelegeerd bestuurder/partner

Ivo stond mee aan de wieg van RCA Public, de afdeling die zich sinds 2007 toelegt op strategische communicatie voor overheden en organisaties. Verder staat hij dagelijks in voor de coaching en aansturing van de communicatieadviseurs op de Brands-afdeling. Als licentiaat in de pedagogische wetenschappen heeft hij een bewezen ervaring in zowel procesbegeleiding, marketing- als communicatievraagstukken. Tot 1997 was hij streekmanager voor Strategisch Plan Limburg en daarna directeur van de werkgeversorganisatie VKW. Hij coördineerde er alle marketing- en communicatieacties en bouwde een netwerk uit met socio-economische organisaties en bedrijven. Sinds eind 2008 is hij gedelegeerd bestuurder bij RCA Group. Verder is hij actief betrokken bij de strategische begeleiding van onder meer het Europees Sociaal Fonds, De Vlaamse Overheid, De Lijn, VDAB, Limburg.net, Agentschap Natuur en Bos, ... 

Meer info: