Digitale innovatie, daar is Ketnet altijd voor te vinden. In 2017 was het de eerste Vlaamse zender die experimenteerde met interactieve fictie. Kinderen konden zo zelf bepalen welke wending een verhaal nam.

De interactieve afleveringen van De regel van 3S en De Nachtwacht sloegen aan, maar redactioneel was er nog steeds een ontwikkelaar nodig om een interactieve aflevering te programmeren. Was er een makkelijkere manier? Hoe kon de redactie alles zelf doen, zonder een developer in te schakelen?

RCA to the rescue!

Onze digital hub bedacht een interface waarin je video’s, audio, ondertitels en interactieve elementen intuïtief kan samenbrengen. De interface ontwikkelden we in Drupal, mét enkele nieuwe functionaliteiten aan boord. Voor het eerst kunnen kinderen minigames spelen in een aflevering, waarbij het resultaat van de minigame het verdere verloop van het verhaal bepaalt.

The proof is in the Peetie

Tijdens de ontwikkelingsfase onderwierpen we samen met de programmamakers de interface aan een grondige praktijktest. Het resultaat - Peetie Club: Fiks de Hit - prijkt sinds de lancering in de top 5 van meest gespeelde Ketnet games.

Met de nieuwe tool kan de Ketnet redactie helemaal zelfstandig nieuwe interactieve afleveringen maken, zonder één letter code te moeten schrijven.

Samen verder gaan 
begint hier.