Als je partner overlijdt, heeft dat een enorme impact. Ook financieel. Gelukkig kan je bij de Pensioendienst een overlevingspensioen of overgangsuitkering aanvragen. Maar veel mensen lopen deze financiële tegemoetkoming mis omdat ze niet weten dat het bestaat, of omdat ze denken dat ze niet in aanmerking komen. Daarom vroeg de Pensioendienst ons om een informatiefilmpje te maken.

Wanneer kom je in aanmerking voor een overlevingspensioen of overgangsuitkering? Wat zijn de specifieke voorwaarden en hoe kan je het aanvragen? We moesten heel wat gevoelige en best complexe materie op een heldere manier weten te brengen. En dat naar verschillende doelgroepen toe. Jong, oud, man, vrouw. Verwacht of onverwacht terug alleen.

 

We kozen daarom bewust voor animatie, waarbij het hoofdpersonage androgyne trekken heeft. Fijne en zachte visuals combineerden we met een rationele toon, klare taal en ondersteunende iconen.

From scratch

 

De visuals werden door onze designer Marleen Thoelen from scratch ontworpen. Partner Engarde bracht alle elementen samen in een vloeiende animatie.

 

Eind 2022 werd het filmpje verspreid via de communicatiekanalen van de Pensioendienst. Je kan het zien in wachtkamers bij notarissen, begrafenisondernemers, OCMW’s en ziekenhuizen in heel België.

Sleep

Samen verder gaan 
begint hier.