Velux Belgium

Public relations (product & corporate) voor VELUX Belgium

  • Velux kunst in dakvensters
  • Velux werkt samen met designgoeroe Karim Rashid
  • Velux gratis muggengaas
  • Velux nieuwsbrief

Let's

RCA is reeds meerdere jaren het pr-bureau van VELUX Belgium. Aanvankelijk verzorgden we eerder technische communicatie over productinnovaties, maar geleidelijk aan breidde de scope uit naar meer consumentgerichte én bedrijfscommunicatie.

Create

Wat betreft productcommunicatie is Batibouw een echt sleutelmoment voor VELUX. RCA werkte in het verleden bv. een uitgebreid persdossier uit, pitchte interviews met de directie en bedacht creatieve lezerswedstrijden. Ook nam VELUX steevast deel aan RCA’s Batiscoops. Verder zorgde de samenwerking tussen VELUX en enkele internationale designers voor stevige media coverage. In het jubileumjaar 2011 (VELUX wordt 70 jaar) staan er o.m. een reeks verrassende events op het programma…

Daarnaast werkte RCA ook samen met de afdeling Public Affairs van VELUX en stippelde mee het plan uit voor de bedrijfscommunicatie. RCA ontwikkelde een uitgebreid pakket aan corporate messages, Q&A’s en mediatrainingen om die boodschappen in te oefenen.

Tot slot verzorgde RCA persreizen naar de diverse VELUX ‘Model Homes’ (onderzoeksprojecten met energieneutrale woningen), de communicatie van de prestigieuze International VELUX Award, van het Daylight Symposium (waar dé referenties in wetenschappelijk onderzoek hun ideeën komen voorstellen) en van de VELUX 5 Oceans (een zeilrace rond de wereld).

Impact

De samenwerking tussen RCA en VELUX is gestart in 2007 en loopt tot op heden verder. De perscommunicatie resulteerde alvast in uitgebreide media coverage in zowel de vakpers als de consumentenpers. Ook de initiatieven op het vlak van corporate communicatie misten hun effect niet. De woordvoerders zijn ondertussen zeer bedreven in het geven van interviews en de journalisten zijn zelfs vragende partij om de Model Homes van VELUX te mogen bezoeken.