Nederlands Visbureau

Grijze garnalen

Contact

Kim Reynders kim.reynders@rca.be

Expertises

Let's

2011 is een drukbezet jaar voor de grijze garnalen geworden. Er stonden heel wat acties gepland, waarvan er nog enkele zullen plaatsvinden in de nabije toekomst. Zo werden er overeenkomsten vastgelegd met de Jeunes Restaurateurs d’Europe, Antwerpen Proeft en Horeca Life. Dit jaar stond vooral het nieuwe receptenboekje ‘Genieten met garnalen’ centraal dat via verschillende kanalen in de kijker geplaatst werd.

Create

Jaar na jaar wordt RCA PR gevraagd om de promotie van de grijze garnalen op zich te nemen. Dit jaar stelden we de uitwerking van een receptenboekje voor. In samenwerking met 5 Jeunes Restaurateurs d’Europe (Giovani Oosters - Vous lé Vous, Jo Bussels - Radis Noir, Kristof Begyn - KijkUit, Didier Galet - Didier Galet, Laurent Van de Vijver - Du Four à la Table) werd ‘Genieten met garnalen’ mogelijk gemaakt. Het is een boekje met verrassende recepten: van simpele snacks tot gesofisticeerde gerechten. Het werd in primeur voorgesteld tijdens Antwerpen Proeft waar chef Bussels dag 1 voor zijn rekening nam in de viptent. Verder werd het boekje geblisterd in het magazine Libelle Lekker en Visaktua. Verschillende vishandelaren konden nadien meerdere exemplaren aanvragen om te verspreiden in hun zaak. Bovendien werd het receptenboekje verdeeld tijdens Horeca Life en tijdens de jam-sessies (zogenaamde Art Of Cooking) van de Jeunes Restaurateurs d’Europe. Een redactiebezoek volgt nog…

Impact

Langs alle kanten komen er positieve reacties over het receptenboekje. Het is het mooie resultaat van een nauwe samenwerking tussen verschillende partijen: de accountmanagers en de grafisch designer van RCA PR, fotograaf Kris Vlegels, het Nederlands Visbureau en natuurlijk ook de chefs van de Jeunes Restaurateurs d’Europe. Via de vishandelaren komen de aanvragen voor extra exemplaren bovendien binnen bij de vleet, een duidelijk signaal dat het ook bij hen in de smaak valt!

recepten_NL

recepten_FR